Sosyal Medya

Dünya

Kosova Meclisi’ne yapılan saldırıya AB’den kınama

Kosova'da dün onaylanan Karadağ sınır anlaşmasının ardından dün gece meclis kimliği belirsiz kişilerce taranması AB tarafından kınandı



Kosova Meclis binasına dün gece yapılan tanksavarlı saldırının ardından polisin olay yerinde yürüttüğü çalışmalar bugün öğlen saatlerinde sona erdi. Kimliği belirsiz kişilerce füzeyle yapılan saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, Meclis binasında maddi hasar meydana geldi. Şehirde ek güvenlik önlemi alınarak bin polis daha görevlendirildi. Meclis önündeki yollar ulaşıma açıldı ve kentte hayat normale döndü.

Saldırıyı baÅŸta CumhurbaÅŸkanı olmak üzere, baÅŸbakan ve diÄŸer siyasiler sert bir dille kınayarak ÅŸiddet olaylarının çözüm getirmediÄŸini belirttiler. CumhurbaÅŸkanı “çocukların Kosova’da barış içinde yetiÅŸmesini engellemek isteyenler”in saldırıyı gerçekleÅŸtirdiÄŸini söyledi. BaÅŸbakan ise Meclis’e yapılan saldırıyı devlete ve bağımsızlığa yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi. Kosova’da bulunan Türkiye Büyükelçisi de saldırıyı ÅŸiddetle kınadıklarını ifade etti.

KARADAÄž SINIR ANLAÅžMASI DÃœN ONAYLANMIÅžTI

BaÅŸbakan Ä°sa Mustafa’nın baÅŸkanlığında dün toplanan Kosova Bakanlar Kurulu’nun olaÄŸanüstü toplantısında Kosova ile KaradaÄŸ arasında Sınır AnlaÅŸması Yasa Tasarısı onaylanarak meclise gönderildi.

Karar protesto edilmiÅŸti.

AB DE KINADI

Avrupa BirliÄŸi, dün gece Kosova Meclisi’ne düzenlenen tanksavarlı saldırıyı yayınladığı basın bildirisi ile kınadı. Bildiride, saldırının Kosova kurumlarına ve halkın temsilcilerine yapıldığı vurgulayan AB, bu tür terör saldırılarının kabul edilemez olduÄŸunu belirtti. AB ayrıca kanun dışı bu olayın faillerinin yakalanması için adli kurumlar ve polisin hızlı bir ÅŸekilde harekete geçmesi gerektiÄŸine dikkat çekti. Bildiride faillerin bulunması için Kosova’da görev yapan AB Misyonu (Eulex) mensuplarının da, Kosova polisine yardımcı olacakları vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.